Emmas kladdkaka
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
100 gram smält smör eller margarin
1,5 tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1,5 dl mjöl

Gör såhär:
Blanda äggen, sockret och det smälta smöret/margarinet i en bytta. Blanda resten i en annan bytta. Rör sedan ihop allt till en jämn smet. Häll ner smeten i en väl smord form med ströbröd.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 min i 150-175 grader.
Emmas flygande Jacob
Ingredienser (4 personer):
2-3 kycklingfileér
200 g skivade champinjoner
2 st bananer
1 paket bacon
lite salta jordnötter
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk chilipulver
2 dl mellangrädde
0,5 dl chilisås

Gör såhär:
Sätt på ugnen. Koka ris och lägg på botten i en ugnsfast form. Stek kycklingen med en till två klyftor vitlök och låt champinjonerna fräsa med. Lägg det över riset med lite stekt bacon. Blanda kryddorna med mellangrädden och chilisåsen i en skål. Häll det sedan över kycklingen. Lägg på skivade bananer och häll över måttligt med salta jordnötter.

Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min i 200-225 grader.
Emmas Cheesecake
Ingredienser:
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
85 g philadelphiaost
4 degistiveskex

Gör såhär:
Vispa 3 äggvitor till skum i en bytta. Vispa grädden och vaniljsockret i en annan bytta och vispa även 3 äggulor, sockret och philadelphiaosten i en egen bytta. Rör sedan ihop allt till en jämn smet. Krossa två degistiveskex och lägg dem i botten p åen form med löstagbar botten. Häll i smetemn i formen och strö på två krossade degistiveskex på toppen.
Ställ den i frysen och ha den där i minst fyra timmar innan servering.
Gott till: Jordgubbssylt/skivade jordgubbar